16 Haziran 2015 Salı

İNSANLAR KENDİLİĞİNDEN NASIL YANARAK ÖLÜR ?

Dünya oldukça tehlikeli bir yerdir. Çevremizdeki çoğu şey yanma potansiyeline sahiptir. Peki ya insanlar, dışarıdan hiçbir etki olmadan kendiliğinden yanabilir mi?
Kendiliğinden yanma fenomeni, insanların kendiliğinden hiçbir neden yokken içten gelen bir ateşle yanması olayıdır. Bu olay genellikle ölümle sonuçlanır. Hala nedeni ve nasıl oluştuğu açıklanamamaktadır.
Bir grup insan bu olaylara bilimsel açıklama getirmeye çalışırken, bir grup da parapsikolojik açıklamalar getirmeye çalışmıştır.
Öngörülen BİLİMSEL HİPOTEZLERE göre:
 1.Fitil etkisi hipotezi: Bu görüşe göre insan vücut yağı kişinin kıyafetleri tarafından emilir. Böylece kıyafetler ters bir mum gibi fitil etkisi gösterir ve herhangi bir nedenle ateş alan kıyafetler kendiliğinden yanma olayına neden olur.
2.Statik elektrik hipotezi:Bu hipoteze göre kişinin vücudundaki statik enerjinin artması sonucu ani bir parlamayla tetiklenen yanma olayıdır.
Bir diğer gruptaki insanların düşüncelerine göre PARANORMAL AÇIKLAMALAR:
Bu teoriye göre, iç enerji alanlarındaki nedeni bilinmeyen artış sonucu ruhun kontrolsüz bir şekilde yükselmesinden kaynaklanır. Bu olay 9 voltluk bir devreye şebeke elektriği vermekle eşdeğer bir olaydır. Bunun sebebi, astral katlarda yükselmek ve ya oraya sürüklenmek ile ilgili olduğu düşünülmektedir.
Kendiliğinden yanarak öldüğü iddia edilen bazı kişiler:
1.67 yaşındaki Mary Hardy Reeser

Ani ve kuvvetli yanma sebebiyle 70 kilo ağırlığındaki kadından geriye kalan tek şey beyzbol topu büyüklüğündeki kafatası, 450 gr kül ve terlik giydiği bacağıdır.

 Oturduğu yerdeki duvarlar isle kaplanmış, yakınlarındaki prizler ve mumlar erimiş ve oturduğu ahşap sandalye küle dönmüştür. Bir insanı küle dönüştürebilecek kapasitedeki bir yangının,nasıl diğer eşyalara zarar vermeden,sadece kişinin oturduğu yerle sınırlı kaldığı akıl almaz bir olay.

2.51 yaşındaki bayan Conway, torunlarına bakıcılık yaptığı sırada aniden yanmaya başlar.
İtfaiye çalışanları olay yerine geldiği zaman, ortamda oldukça yüksek bir ısının bulunduğunu ve sadece bayan Conway'in bulunduğu yerin yandığını, yangının başka hiçbir yere sıçramadığını belirtmiştir.


3.1725  yılında Nicole Millet'in hayatı trajik bir şekilde ölümle biter. 

Gece boyunca uyuyamayan bayan Millet mutfakta ani bir şekilde yanmaya başlar. Bayan Millet'in eşi garip bir kokuyla uyanır ve nedenini anlamak için mutfağa gider. Bu korkunç manzara ile karşılaşan eşi anında polisi arar fakat soruşturma sonunda eşini öldürmekle suçlanır. 

0 yorum :

Yorum Gönder