27 Ocak 2015 Salı

NEDEN KENDİMİZİ GIDIKLAYAMAYIZ ??

  
       GIDIKLANMAMIZIN NEDENİ NEDİR ??


       Bunun cevabını bulabilmemiz için evrim teorisine dikkat çekmemiz gerekmektedir. Her ne kadar gelişmemiş toplumlarda evrim teorisi hala kabul edilmemiş olsa da  gelişmiş ülkelerde evrim ile ilgili yeni araştırmalar yapılmaktadır. İlk hücreden bu yana 4 milyar yıllık zaman içerisinde evrim ağacında bize en yakın akraba olan maymunlar ile kas molekül ve DNA benzerliğimiz %97 dir. Oluşan %3'lük fark ile beynimiz diğer hayvanlardan farklı olarak gelişti ve insan olduk.

     Gıdıklanma genellikle boyun, ayak altı, koltuk altı ve karın bölgesinden olmaktadır. Gıdıklanma esnasında alınan uyarılar sinirler aracılığı ile cerebral kortex'e iletilmektedir. Cerebral kortex denilen beyin bölgesi tıpkı parmak izi gibi her canlıda farklılık göstermektedir. Korkularımız, acılarımız, anılarımız,duygularımız bu bölgeye gelen sinyaller sonucunda oluşur. Gıdıklanmanın nedenini anlayabilmemiz için insanoğlunun ormanda yaşadığı dönemlere gitmemiz gerekir.Ormanda yasayan insanlar uyku anında olduğu gibi savunmasız anlarında kendini koruyabilmek için sinir uçlarının onları uyarabileceği şekilde evrimleşmiştir. Dinlenme halinde olan bir insan ayağının altında yürüyen zehirli böcek ya da yılandan kendini korumaya çalışmıştır ya da boynunda şah damarının olduğu bölgeyi yırtıcı bir hayvandan sakınmak için böyle bir sistem geliştirmiştir. Böylece bu bölgelerden alınan uyarılar ile cerebral kortex uyarılır ve korku oluşur ve insan kendini savunma pozisyonuna girer. 
  Bir insan kendini gıdıklayamaz çünkü aslında gıdıklanmak insanın kendini koruma mekanizması olduğu için kendimizi gıdıkladığmızda beyin bunun farkında olup cerebral kortex 'i uyarmaz ve böylece insan kendi kendini gıdıklayamaz.
  Kısacası gıdıklanmanın altında aslında ölüm korkusu ve acı duyma korkusu vardır.!
    

0 yorum :

Yorum Gönder