13 Ocak 2016 Çarşamba

Traş Olan Kadınlar

  Bu konuyla ilgili çıkan haberleri okuduğumda bunun gerçek olmadığını düşünmüştüm. Fakat traş olmanın yararlarını okuyunca neden olmasın demedim diyemem. Bir kadın olarak net bir şekilde söyleyebilirim ki, kadınların en büyük korkusu yaşlanmak ya da yüzlerinde meydana gelen değişimlerdir. Belki de bu yüzden her ne kadar itici de dursa kadınlar bu yola başvuruyor olabilir.
  Kadınların traş olması için aslında bir çok nedeni var. İlk olarak istenmeyen tüylerden kurtulmak. Ağda, ip, cımbız gibi yöntemlerden sıkılan ve yorulan kadınlar, daha kolay ve hızlı bir yöntem olduğu için traş olmayı tercih ediyorlar. Ayrıca İngiliz bilim insanları, yapılan çalışmalar sonucu kadınlar traş olduklarında yüzlerindeki kılların erkeklerin kılları kadar sert ve siyah çıkmadığını belirtmiştir.
  Aslında traş olmanın en iyi etkisi yaşlanmayı geciktiriyor olmasıdır. Traş olunan bölgede kollajen üretiminin artmaktadır ve bu da yaşlanmayı geciktirmektedir. Traş olurken ölü derilerden de kurtulacağınız için cildiniz daha parlak ve yumuşak olacaktır. Ayrıca ölü derilerden kurtulmak cildin daha hızlı yenilenmesini sağlayacaktır. Traş olmanın etkileri sadece bunlar değil. Bunların haricinde ölü deriler ile birlikte cilt siyah noktalardan da arınmaktadır.
  Tüm bu güzel etkilerinin yanında traş olur musun diye soracak olursanız cevabım sanmıyorum olacaktır. Her ne kadar bu konuyla ilgili bilimsel araştırmalar da yapılsa sizler ne düşünürsünüz bilmem ama kadınların traş olması bence oldukça garip bir davranış. :)

0 yorum :

Yorum Gönder