3 Mayıs 2015 Pazar

BİR YILDA BİR MİLYAR AĞACI NASIL DİKERSİN?

               

      İnsansız hava araçları askeri görevleri yerine getirmek ya da gözlem yapmak yerine Biocarbon mühendisliğinde oldukça yeni bir görevde kullanılmaktadır. " Ağaçlandırma ve ormanların yok edilmesini tersine çevirme."

    En sonunda insansız hava araçları korkutucu ve yıkıcı şeyler için kullanılmıyor. Yeni bir şirket bu araçlarla ormanların yok edilmesini tersine çevirmeyi ve yeniden ağaçlandırma yapmayı planlıyor. Bu şekilde bir yılda bir milyar ağaç dikebileceklerini düşünüyorlar.


    Biocarbon mühenlisliği kurucusu olan Lauren Fletcher , ormanların tahrip edilmesini ağaçlandırma yoluna giderek engel olacaklarını söylemiş. Ağaçlandırmanın yanı sıra toprağın kalitesini arttırmak için ağaç tohumlarıyla birlikte çeşitli mikroorganizmaları ve mantarları kullanmayı ve bu çabalarının uzun süreli devamlılığını sağlamayı umut ettiklerini söylemiştir.

  

    Şirket insansız hava araçlarını sadece ağaçlandırmada değil aynı zamanda ağaç tohumları için en uygun yerleri arayıp bulmak için de kullanacaklarını böylece tohumların gelişimlerinin düzgün bir şekilde olacağını bildirmiştir.


0 yorum :

Yorum Gönder